Biciklom do zdravijeg života

Sunčano i toplo vreme prošlog vikenda išlo je na ruku biciklistima Smedereva. Poslednje lepe jesenje dane Udruženje biciklista SDbajk Smederevo iskoristilo je da okupi sve ljubitelje biciklizma I organizuje još jednu bajs patrolu, gde su patrolirali biciklama I delili flajere Udruženja.

flajer

’’Na taj način upoznajemo građane sa našim radom i animiramo ljude da nam se pridruže u vožnjama. U subotu smo vozili po gradu. Sa Trga smo krenuli pored Gimnazije, pijace, apoteke 1. maj, preko Karađorđevog duda, pa Karađorđevom ulicom do Veslačkog i nazad na Trg ulicom Kralja Petra. U nedelju smo takođe krenuli sa Trga, išli do Ralje, Kolara, Vodnja, Orešca, na Jugovu smo napravili pauzu i vratili se nazad na Trg. Prešli smo oko 40km’’, rekao je Rajko Zlatanović, jedan od osnivača Udruženja.

cet prva

Ovo nije prvo okupljanje biciklista. SDbajk Smederevo već je organizovao ’’Biciklističku Smederevsku Jesen’’, kada su ugostili preko 70 biciklista iz Smedereva, Beograda, Zemuna, Požarevca, Mladenovca, Smederevske Palanke, Kovina.

’’Preko svoje facebook strane organizovali smo nekoliko grupnih vožnji sa 10 i više učesnika u dužinama od 60 do 150km. Vozili smo do Velikog Gradišta, Srebrnog jezera, Bele crkve, Velike Plane, Požarevca, Avale. Vožnjom do Pančeva sa dvadesetjednim biciklistom obeležili smo 22. septembar, Svetski dan bez automobila’’, istakao je Rajko Zlatanović.

druga treca

Udruženje biciklista SDbajk Smederevo je udruženje u osnivanju, koje je sa radom počelo 1. avgusta 2013. godine. Cilj udruženja jeste da propagira vožnju bicikla kao zdrav način života. Biciklisti ističu da je to jedan od najlepših i najlakših vidova rekreacije i uvek apeluju da im se u vožnji bicikla pridruži što više ljudi iz Smedereva i okoline. Glavni zadatak ovog udruženja u 2014. godini biće organizovanje prve biciklijade u Smederevu.

krecu odlaye

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s